TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. március 19.,
József
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Új fogorvosi rendelő készül Nagymányokon

Új fogorvosi rendelő készül Nagymányokon

110,07 millió forintot fordítanak fogorvosi rendelő és szolgálati lakás kialakítására Nagymányokon – a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) Plusz keretében elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást a város önkormányzata nyerte el. A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumi együttműködésben megvalósuló projekt tervezett befejezése az idei év novemberének utolsó napja.

Részletek

A Sió-menti Pálfán számos érték található

A Sió-menti Pálfán számos érték található

A Sió közvetlen környezetében számos értékkel bírnak a települések. Így Pálfa is, melynek közössége betekintést engedett a Gasztromegyének, hogy fókuszba helyezze a település gazdag múltját, turisztikai lehetőségeit és kulináris értékeit.

Részletek

Bátai értékmustra

Bátai értékmustra

Egy nagy múlttal, s éppen ezért számos értékkel rendelkező településnek mindig van mire büszkének lennie.
Bátán jártunk utána a közösség kincseinek és persze azoknak a gasztro-kuriózumoknak, amelyek a leginkább képviselik a falu hagyományait.

Részletek

Sárpilis vízelvezető rendszerét fejlesztették

Sárpilis vízelvezető rendszerét fejlesztették

Lezárult Sárpilis Község Önkormányzatának közel 330 millió forint összeértékű – II. ütemes – projektje, amely a belterületi csapadékvíz rendezését célozza. A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében igényelt támogatás segítségével több mint három kilométer hosszúságú vízelvezető rendszert létesítettek.

Részletek

KERÉKPÁROS FEJLESZTÉS TÖRTÉNT A SIÓ-MENTÉN

KERÉKPÁROS FEJLESZTÉS TÖRTÉNT A SIÓ-MENTÉN

Több mint 400 millió forintos projekt keretében fejlesztette a Sió kerékpáros turizmusát Tolna Vármegye Önkormányzata. A projekt lezárult, így az első ütemben új kerékpárút épült a Sió-töltés –Szekszárd és Sióagárd közigazgatási határától Harcig húzódó – szakaszán. Emellett Harcon és Sióagárdon kerékpártárolókat is telepítettek.

Részletek

Sárpilisen megoldódott a csapadékvíz elvezetése

Sárpilisen megoldódott a csapadékvíz elvezetése

Lezárult Sárpilis Község Önkormányzatának közel 399 millió forint összeértékű – I. ütemes – projektje, amely a belterületi csapadékvíz rendezését célozza. A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében igényelt támogatás segítségével közel két kilométer hosszúságú vízelvezető rendszert és záportározót létesítettek.

Részletek

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ ALSÓNYÉKI CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ ÁROK

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ ALSÓNYÉKI CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ ÁROK

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) közel 400 milliós pályázati forrásának köszönhetően oldódott meg Alsónyék csapadékvíz-problémája, ami főként a Béke, a Temető, a Besenyő utcákat, valamint a sportpályát és a kivezető árok környékét érintette. A november közepén megvalósult vízrendezési projekt keretében új, burkolt árkok épültek, amelyek a legmélyebben fekvő településrészről vezetik el a csapadékot.

Részletek

„Sokkal több, mint kiállítás”

„Sokkal több, mint kiállítás”

– Metszet a tájról, életérzésekről, településeinkről. Ez sokkal több mint egy kiállítás – hangsúlyozta Fehérvári Tamás elnök a Tolna Vármegyei Történetek című kiállítás megnyitóján, amely Mártonfai Dénes képeit fogja csokorba. A szekszárdi Művészetek Házában tartott december 8-i eseményen Finta Viktor, a Tolnai Népújság és a TEOL.hu főszerkesztője is beszédet mondott, egyben méltatta a fotóművészt. A kiállítás december 22-ig áll nyitva a nagyközönség előtt.

Részletek

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás