TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2023. április 2.,
Áron
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE RENDEZÉSI TERVEK ÉRTÉKEINK
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Tíz éves az értéktár 2023.03.27

Tíz éves az értéktár

Tíz évvel ezelőtt ülésezett először a Tolna Megyei Értéktár Bizottság. A 2013 márciusában, országos szinten az elsőként megalakult bizottság rendkívül tartalmas időszakot tudhat maga mögött, amellyel a legaktívabb szakmai grémiummá vált a vármegyék között. A tízéves évfordulón Fehérvári Tamás, a vármegyei közgyűlés elnöke is jelen volt, hogy személyesen mondjon köszönetet az értékgyűjtő munkáért.

Részletek

Éljen a magyar szabadság! 2023.03.20

Éljen a magyar szabadság!

Nagymányokon is ünnepi megemlékezést tartottak az 1848. március 15-i, forradalmi események 175. évfordulója alkalmából. Tolna Vármegye Közgyűlésének elnöke, Fehérvári Tamás mondott beszédet, majd a műsor végén Karl Béla polgármesterrel együtt helyezték el koszorúikat a kopjafánál.

Részletek

Hasznos és esztétikus fejlesztés történt Tevelen 2023.02.23

Hasznos és esztétikus fejlesztés történt Tevelen

Közel három kilométernyi vízelvezető rendszer épült ki Tevelen egy TOP (Terület- és településfejlesztési Operatív Program) pályázat segítségével. A 378,78 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból a község teljes hosszán megújult a Faluárok, így már nem jelenthet problémát a hirtelen lezúduló csapadékvíz. A projekt tavaly nyáron fejeződött be, s immár az engedélyeztetési folyamat is lezárult.

Részletek

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2023.02.10

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

Tizennégy napirendi pontot tárgyalt az új esztendő első ülésén Tolna Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése. A szervezet új elnevezése is a döntések nyomán vált hivatalossá, miután – az ellenzéki képviselők szavazatai miatt – tavaly nem teljesítették az Alaptörvénybe iktatott, minden vármegyére kiterjedő kötelezettséget. A kulcsfontosságú témák körébe tartozott továbbá a 2023-as év költségvetési rendelete, valamint az önkormányzati cégek működésével összefüggő dokumentumok jóváhagyása, de napirendre került a Sió-projekt is.

Részletek

Burkolt árok vezeti ki a csapadékvizet Alsónyékről 2023.02.01

Burkolt árok vezeti ki a csapadékvizet Alsónyékről

Alsónyék legmélyebben fekvő településrészének – Béke, Temető, Besenyő utcákat, valamint a sportpályát és a kivezető árok környékét érintő – csapadékvíz okozta problémáira nyújt megoldást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) közel 400 milliós pályázati forrása. Az év végére megvalósuló vízrendezési projektnek köszönhetően új, burkolt árkok vezetik el a csapadékot.

Részletek

A kisfalvakban élőket szolgálják a falugondnokok 2023.01.26

A kisfalvakban élőket szolgálják a falugondnokok

A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatalban 2021-ben kezdődött meg a falu- és tanyagondnokok képzése, amelynek legújabb fejleménye, hogy ismét közel húsz szakember áll a vármegye településeinek szolgálatára, ugyanis valamennyien sikeres záróvizsgát tettek a január 25-i elméleti próbatételen.

Részletek

Üléseztek a megyei önkormányzat döntéshozói 2022.11.04

Üléseztek a megyei önkormányzat döntéshozói

Zajlik a munka a Tolna Megyei Közgyűlés háza táján – a testület tagjai november első péntekén gyűltek össze egy szűk napirend megtárgyalására, és főként rutinszerű döntések meghozatalára.

Részletek

„Ez a föld, melyen annyiszor Apáid vére folyt…” 2022.10.24

„Ez a föld, melyen annyiszor Apáid vére folyt…”

Bonyhádon vett részt az október 23-i ünnepi megemlékezésen Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke.
A város polgármesterével, Filóné Ferencz Ibolyával megkoszorúzták az '56-os emlékhelyeket a fáklyás felvonulás állomásainál.
Az elnöki beszéd a cikkben olvasható el teljes terjedelmében.

Részletek

Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer Kakasdon 2022.09.22

Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer Kakasdon

TOP (Terület- és településfejlesztési Operatív Program) projekt által valósult meg a csapadékvíz okozta problémákat kezelő vízelvezető rendszer, ami három ütemben készült el. A harmadik ütemben mintegy hatszáz méteres szakaszon újult meg Kakasdon többek között a Faluárok és a Keszli árok. A burkolt medrek – hasznos funkciójukon túl – a rendezett település összképéhez is hozzájárulnak.

Részletek

KicsiNagykövet - Tolna megyét képviselik a fiatalok 2022.09.20

KicsiNagykövet - Tolna megyét képviselik a fiatalok

Vendégséget szerveztek példaképeiknek a Tolna megyét – a Magyarság KicsiNagykövete országos versenyen – képviselő gyermekek:Mándity Emma KicsiNagykövet, Masa Hanna, Nagy Ábel és Wirth Enikő KicsiAttasék. A Takler Kúrián összegyűlt kicsi csapatot Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke mentorálta egy jellegzetes Tolna megyei étel elkészítésében.

Részletek

1 2 3 4 5 6  Következő
Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat
Rendezési tervek
Megyei rendezési terv Szekszárd MJV településrendezési terve Településrendezési tervek Megyei településfejlesztési programok, javaslatok Területfejlesztési programok, javaslatok
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Megyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Váregyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Választási információk Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás