TOLNA VÁRMEGYE hivatalos lapja
Itthon Tolnában!
2024. március 28.,
Gedeon
BEMUTATKOZÁS FEJLESZTŐ MEGYE ÉRTÉKEINK VÁLASZTÁS
PÁLYÁZATOK KÖZGYŰLÉS HIVATAL PARTNEREINK KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Pályázatok

Elnöki köszöntő

Hírek

Településeink

Galériák

Eseménynaptár:

Bemutatótér jött létre a Tolna Megyei Értéktár értékeiből 2022.03.30


Egyedi kiállítási elemekkel népszerűsíti értékeit ezentúl a megyei önkormányzat.

A Hungarikum Bizottság pályázatán a Tolna Megyei Önkormányzat 4 millió forint támogatást nyert bemutatótér létrehozására. A cél az volt, hogy egy olyan anyag jöjjön létre, amellyel rendezvényeken a megye értékeit népszerűsítheti.

 

Hung_2020_kiall (1)

A bemutatótér megnyitójára tegnap, 2022. március 29-én került sor a Babits Mihály Kulturális Központ előterében, ahol Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke mondott köszöntőt. Kiemelte az értékek közösségformáló erejét, melyek igazodási pontként szolgálnak a mai felgyorsult világban.

Ezt követően Dr. Say Istvánt, a megyei értéktár bizottság elnöke nyitotta meg a kiállítást. Beszélt arról a hosszú, a megalakulás óta megtettútról, kiemelve, hogy a települések, közösségek nélkül nem lehetne ilyen, országosan is kimagasló eredményeket elérni.

Hung_2020_kiall (2)

A Körös-Party Kft., a kiállítási elemek tervezője és kivitelezője nevében Márkus Áron mesélt a tervezés folyamatáról, az elkészült bemutatótér komplex funkcióiról. Elmondta, egy hosszú és közös munka zajlott a két szervezet között, ennek köszönhetően remélhetőleg egy olyan anyag jött létre, ami élményt fog nyújtani mindazoknak, akiket érdekelnek a megye értékei.

Hung_2020_kiall (5)

A hungarikum törvény megjelenésével 10 éve vette kezdetét az értéktári tevékenység, amihez a Tolna Megyei Önkormányzat elsőként csatlakozott. Az azóta megtett utat számos szép pillanat fémjelzi: azon túl, hogy 461 érték szerepel már a nyilvántartásban, volt konferencia, készült honlap, 7 kötetes kiadvány, vetélkedő sorozattal sikerült a fiatalokat is megszólítani. A Vár a megye rendezvény is rendkívül népszerű, hiszen ötszáznál is többen vesznek részt minden évben.

A most elkészült kiállítási elemek a megye természeti kincseit, épített örökségét, ipartörténeti, gasztronómiai értékeit, irodalmi és népművészeti kincseit mutatja be 7 elem segítségével, melyekkel tovább színesíthetők a rendezvények és bővíthető az a paletta, amivel a megye kincsei közelebb kerülhetnek az érdeklődőkhöz.

Köszönet Vicze Lászlónak, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum grafikusának, aki a simontornyai vár évszázadait bemutató elemmel járult hozzá a bemutatótér anyagához, valamint az NMI Tolna Megyei Igazgatóságának, akik a program megvalósításában segítő kezet nyújtottak.

Hung_2020_kiall (4)

A kiállítás április 17-ig tekinthető meg Szekszárdon, de a megyei önkormányzat Vár a megye rendezvényén is ott lesz idén júniusban!

Fejlesztő Megye
Törvényi változások Területfejlesztés Vidékfejlesztés Koordinációs és szakmai kapcsolatrendszer Partnerségi terv Projektlista Itthon Tolnában ÁROP pályázat ITP Rendezési tervek
Választás
Választási szervek Választási ügyintézés 2024. évi általános választások Korábbi választások
Értékeink
Tolna megye értékei Tolna Vármegyei Értéktár Bizottság Védett természeti értékeink Védett műemlékeink Kincses Tolna Megye Applikáció Gasztromegye receptkönyv
Közgyűlés
Köszöntő Tisztségviselők Képviselők Bizottságok Hatályos rendeletek Döntések Ülések A Tolna Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének szervezeti struktúrája Elnöki beszédek
Hivatal
Feladat- és hatásköre A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal alaptevékenységének kormányzati funkció szerinti megjelölése: A Tolna Vármegyei Önkormányzati Hivatal vezetői Köztisztviselők Szervezeti egységek Szervezeti és Mûködési szabályzat Állásajánlatok Kiadványok Tolna Megyei Klímairoda
Partnereink
Nemzetközi kapcsolatok Nemzetközi szervezetek Europe Direct Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Nemzetiségi Önkormányzatok Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács TMFÜ Nonprofit Kft. Tolnáért Nonprofit Közhasznú Kft.
Közérdekű adatok
Közzétételi lista Közbeszerzések ÁSZ jelentések Éves összefoglaló jelentések Letölthető nyomtatványok Archívum Közérdekű adatok igénylése Szerződések Bírósági ülnökválasztás