Áldott, békés karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet!
2009. december 20.
Áldott, békés karácsonyt és sikerekben gazdag bolodog új évet!
Bővebben
Tizennyolcadszor jutalmazták a diáksportolókat
2009. december 16.
A díjátadáson részt vett dr. Pálos Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke A Tolna Megyei Diáksport Tanács idén is kitüntette a diákolimpiák országos döntőiben dobogós helyet szerző fiatal sportolókat. Ebben az évben 21 sportág 163 egyéni sportolója és 14 csapata vehetett át elismerést.
Bővebben
Jelentős fejlesztések kezdődhetnek a megyei kórházban

Pályázatok benyújtásáról döntött a megyei közgyűlés

2009. december 11.
Jelentős fejlesztések kezdődhetnek a megyei kórházban Mérföldkőnek számít Tolna megye egészségügyi ellátásában a megyei kórház sürgősségi osztályának SO1 szintre történő fejlesztése – mondta dr. Széchenyi Attila, az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke a megyei közgyűlés december 11-i, rendkívüli ülésén. Az új épületrész kialakítására és orvosi eszközök beszerzésére vonatkozó pályázatot az irányító hatóság támogatta. A támogatási összeg közel 522 millió forint.
Bővebben
Felújítások a Sztáraiban

Összefogott Tolna városa és a megyei önkormányzat

2009. december 11.
Összefogott Tolna városa és a megyei önkormányzat 19.5    millió Ft értékben újult meg a megyei önkormányzat fenntartásában lévő tolnai Sztárai Mihály Gimnázium. Ehhez a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács CÉDE alapjából 12.7 millió Ft támogatás érkezett, amelyhez a 6.8 millió Ft önerőt Tolna önkormányzata biztosította.
Bővebben
Jogtalanságra nem lehet jogtalansággal felelni

Ülésezett a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Koordinációs Bizottság

2009. december 09.
Ülésezett a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Koordinációs Bizottság Nem ritka, hogy valaki kétségbeesetten hívja a rendőröket, amikor egy családtag terrorizálja őt, ám mikor látja, hogy bilincsbe verik, meggondolja magát. Ez a távoltartási törvény egyik gyenge pontja – hangzott el a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Koordinációs Bizottság ülésén.
Bővebben
„Ha valaki nem hasznos, attól még értékes”

Ülésezett a Tolna Megyei Idősügyi Tanács

2009. december 04.
„Ha valaki nem hasznos, attól még értékes” Daubner Gabriella, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője a fenti szavakkal vezette be előadását a Tolna Megyei Idősügyi Tanács idei utolsó ülésén, melynek a kölesdi kismegyeháza és a Közéleti Egyesület adott otthont.
Bővebben
A legtöbb H1N1 elleni oltást Tolnában adták be

A műemlékvédelem időszerű kérdéseit is tárgyalta a megyei védelmi bizottság

2009. december 03.
A legtöbb H1N1 elleni oltást Tolnában adták beA Tolna megyébe szállított H1N1 elleni vakcinák kb. 75%-át fel is használták, így elmondható, hogy megyénk e tekintetben élen jár a dél-dunántúli régióban. Ez is elhangzott a Tolna Megyei Védelmi Bizottság legutóbbi ülésén. Az ÁNTSZ tájékoztatójából kiderült: a regionális intézet és a kistérségi intézetek felkészültek az oltóanyag fogadására és szakmai útmutatást adnak a háziorvosok, a járóbeteg-szakellátók és a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatók részére.
Bővebben
Ezeréves történelmünkre emlékeztet a Gyűrűkert

Szoboravatással és ünnepi esttel zárult Tolna megye millenniuma

2009. december 01.
Ezeréves történelmünkre emlékeztet a Gyűrűkert Az ezer éve maradandó dolgot, Szent István király alkotását, a megyét ünnepeljük – kezdte gondolatait dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke Tolna megye 1000 éves történelmének emléket állító szobor avatásán, a Vármegyeháza kertjében. Szatmári Juhos László Gyűrűkert elnevezésű alkotását a három történelmi egyház áldásával avatták fel.
Bővebben
Hitelfelvételre kényszerül a megye

Vért adtak a képviselők

2009. november 30.
Vért adtak a képviselők Heves vitát váltott ki a Tolna Megyei Közgyűlés november 27-i ülésén a megyei önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepciója, amelyet a képviselők többsége támogatott. A Közgyűlés előtt a Vöröskereszt munkatársai véradásra várták a képviselőket, akik közül tizenöten adtak, adhattak vért.
Bővebben
Ünnepi programokkal zárul a Millenniumi emlékév

Legyen Ön is részese megyénk millenniumi évét lezáró ünnepi eseménynek november 30-án, hétfőn!

2009. november 20.
PFZ Megyezászló-átadás, fotó és videó verseny diákoknak, helytörténeti cikksorozat, millenniumi szobor-állítás – azok a programok, amelyek Tolna megye jubileumi emlékévét alkották. Az emlékév 2009. november 30-án zárul. Ezen a napon leplezik le Millenniumi szobrot a megyeházán, amit ünnepi est követ a Babits Mihály Művelődési Házban.

Bővebben
 
Nyomtatás PDF-be