Címzetes igazgató marad Tolna Megye Általános Művelődési Központjának eddigi vezetője
Ülésezett a megyei önkormányzat közgyűlése
 
Címzetes igazgató marad Tolna Megye Általános Művelődési Központjának eddigi vezetője Nyugdíjba vonul a Tolna Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központjának vezetője. Dr. Say István kérését, amely szerint lemond vezetői megbízatásáról a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése támogatta. Az ülésen napirenden volt továbbá az Illyés Gyula Megyei Könyvtár ügye is: a képviselők ezúttal sem találtak megfelelő jelentkezőt a könyvtár élére.
 
D. Say István több mint 20 éven át volt meghatározó szereplője Tolna megye kulturális életének. 1987-ben a Babits Mihály Művelődési Központ igazgatói székébe, majd 1991-től a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal Művelődési Osztályának vezetője. Ezt követően, 1997-ben megbízást kap a mai intézmény jogelődjének, a Humán Szolgálatok Központjának vezetésére. Irányítása alatt az Általános Művelődési Központ több átszervezésen esett át, ellátandó feladatai is folyton változtak, de a közművelődés és az oktatás különböző területei mindig meghatározóak voltak. 
A csakem másfél évtizedes vezetői tevékenység elismeréséül a közgyűlés „címzetes igazgató” címet adományozott dr. Say Istvánnak. A Tolna Megyei Önkormányzat Általános Művelődési Központjának igazgatói posztjára pedig pályázatot írnak ki a jövőben. A pályázat eredményes lefolytatásáig Pongrácz Zsófia igazgató-helyettes vezeti az intézményt  – döntött a közgyűlés.
A képviselők tárgyaltak az Illyés Gyula Megyei Könyvtár vezetéséről is. Az intézmény élére ezúttal sem találtak megfelelő pályázót. Liebhauser János nem felelt meg a pályázati feltételeknek, Bencze Eszter esetében pedig a szavazáskor a képviselők többsége tartózkodott, így ismét ki kell írni a pályázatot az intézmény igazgatói posztjára. Amíg nincs állandó vezetője a könyvtárnak, addig – a közgyűlés döntése értelmében – Német Judit vezeti azt szeptember 26-tól.
Az ülésen napirenden volt továbbá a Tolna Megyei Önkormányzat idei első féléves gazdálkodásának helyzete.
Az ellenzék részéről a Jobbik képviselője, Tóth Endre élesen bírálta és pazarlónak nevezte a gazdálkodást. Dr. Puskás Imre, a közgyűlés elnöke reagálva a Jobbik képviselőjének állításaira elmondta: a költségvetés évek óta nagyon feszített. Az önkormányzatnak vannak kötelező feladatai, amelyek teljesítéséhez sok esetben nem társul elegendő pénz. Mindezek ellenére nem lehet szűkíteni a szolgáltatások körét, azok minőségén sem lehet változtatni, hiszen az önkormányzat több ezer emberről gondoskodik intézményeiben: szociális ellátást biztosít a rászorulóknak, gyermekotthonok fenntartója, iskolák működtetője.

wj
 
Kapcsolódó képgaléria:
Ülésezett a megyei önkormányzat közgyűlése

Ülésezett a megyei önkormányzat közgyűlése

Vissza