Nyolc Tolna megyei kórus adott hangversenyt Bonyhádon
Liszt Ferenc kórustalálkozó
 
Liszt Ferenc kórustalálkozóTizenkettedik alkalommal tartottak kórustalálkozót az elmúlt hétvégén, Bonyhádon a Vörösmarty Mihály Általános Művelődési Központban.
 
A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Tolna Megyei Általános Művelődési Központ szervezte a találkozót, melynek célja nem a versengés, hanem hogy a kórusoknak fellépési lehetőséget biztosítsanak, elősegítve ezzel a szakmai fejlődésüket. A Liszt Ferenc nevével fémjelzett hangversenyt Dr. Pálos Miklós, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke nyitotta meg, aki ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az idei kórustalálkozó - tekintettel a Liszt emlékévre - különös jelentőséggel bír.
 
Nyolc Tolna megyei kórus adott hangversenyt Bonyhádon
Nyolc Tolna megyei kórus adott hangversenyt Bonyhádon
 
 
A korábbi évekhez hasonlóan idén is Tolna megyei kórusok léptek színpadra, akik egyházi és világi kórusművekből egyaránt ízelítőt adtak. A rendezvényen neves zsűri segítette szakmai tanácsokkal a fellépőket: Tillai Aurél Professor emeritus, Liszt-díjas, Magyar Örökség-díjas karnagy, zeneszerző, Kertész Attila a Pécsi Tudományegyetem docense, Liszt-díjas, Bartók-díjas, KÓTA-díjas karnagy és Dr. Lakner Tamás a Pécsi Tudományegyetem docense, a Bartók Béla Férfikar és a Szélkiáltó együttes vezetője. Az estét a nyolc kórus közös produkciója zárta Tillai Aurél vezényletével. A zeneszerző-karnagy a zsűri véleményét tolmácsolta, mikor elmondta, örül annak, hogy Tolna megyében komoly hagyománya van a kórusmuzsikának, amely elismerésre méltó, így a jövőben is szívesen részt vesz ehhez hasonló, magas színvonalú zenei rendezvényeken

horgászdezső
 
Vissza