Pályázati kalauz
Útmutató a Széchenyi Programirodától
 
Előadás a múzeumban Gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés. Ez a célja az Új Széchenyi Tervnek. Mintegy 2000 milliárd forint uniós forrás áll Magyarország rendelkezésére 2011 - 2013 között, amelynek köszönhetően megerősödhet a gazdaság, növekedhet a foglalkoztatás.
A Széchenyi Programiroda feladata pedig az, hogy útmutatást nyújtson, segítséget adjon a pénzek lehívásához. A Tolna megyei irodában hét tanácsadó segít eligazodni a pályázatok között. András Rita, fejlesztési tanácsadó a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban megtartott fórumon beszélt a pályázatokról.
 

„Ha valakinek ötlete van, akkor mi segítünk forrást találni a megvalósításhoz.” – mondja András Rita a Széchenyi Programirodáról. A fejlesztési tanácsadó a múzeumban a Társadalmi Megújulás Operatív Programot (TÁMOP) mutatta be az érdeklődőknek. A TÁMOP keretein belül egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramoktól egészen a munka és a magánélet összehangolását segítő programokig lehet választani a pályázatok közül. Pályázati pénz hívható le – a teljesség igénye nélkül sorolva - drogfogyasztást megelőző programok szervezésére, egészséges táplálkozásról szóló prevenciós rendezvények megtartására vagy akár baleset-megelőzésre.

András Rita

A pályázati program forrásként szolgálhat egy országos tehetségsegítő hálózat kialakításához, de vállalati és intézményi napközbeni kisgyermek-ellátási szolgáltatások létrehozáshoz is.
Pályázhatnak 10 ezer fő alatti települések önkormányzatai, kisebbségi önkormányzatai, a minimum 20 főt foglalkoztató munkáltatók, bölcsődék, óvodák, non-profit szervezetek.

Részletes információ a http://ujszechenyiterv.gov.hu/ oldalon található, továbbá a Széchenyi Programirodában, Szekszárdon.

wj

 

 
Vissza