Elkészült a sürgősségi osztály
Megújul a Balassa János Kórház
 
Lezárult a „Tolna Megyei Balassa János kórház sürgősségi osztályának S02-ről S01 szintre történő fejlesztése című -TIOP 2.2.2-08/2-2009-0006 azonosítószámú - projekt, amelynek keretében magasabb szintű sürgősségi osztályt alakítottak ki a műtőblokk földszintjén.  A mintegy 760 millió forint értékű beruházáshoz kapcsolódó projekt sajtótájékoztatóval egybekötött zárórendezvénye augusztus 31-én zaljott.  
 
A nagyszabású projekt építési munkálatai 2010. december 30-án kezdődtek és 2012. augusztus 30-án megtörtént a műszaki átadás. Az S01 sürgősségi osztály kialakításával épületbővítésre és belső strukturális átalakításra is sor került. Összesen 600 négyzetméter alapterületen többek között két teljesen új, belgyógyászati betegeket ellátó vizsgáló-betegellátó helyiséget, ezenkívül egy 15 ágyas betegfektető-megfigyelőt, valamint egyéb kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki, amelyek összességében megteremtik  az S01 szintű sürgősségi ellátás infrastrukturális hátterét.  Az építési munkák mellett jelentős eszközbeszerzés is történt: diagnosztikai és gyógyító berendezések, műszerek, hordozható EKG-készülék és defibrillátor, ágy melletti ultrahangkészülék, valamint őrző-figyelő monitorrendszer. Mindez azt a célt szolgálja, hogy a beteg a legrövidebb időn belül egészségügyi ellátásba részesüljön, javuljanak a gyógyulás, a felépülés esélyei.
A tervek szerint 2012 novemberétől fogadhat betegeket az új SBO osztály a Tolna Megyei Balassa János Kórházban.
Az unio által támogatott beruházás teljes költsége 758.355.366 forint, az elnyert támogatási összeg 521.559.773 forint.
A műtőblokk bővítésével megteremtették az alapot az intézmény által később elnyert szintén EU-s pályázathoz, amelynek során több osztály kerül egy épületbe.  
 
Sajtóközlemény
 
Vissza