Együttműködésben
Készül a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció
 
Készül a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció Gazdasági társaságok, kamarák, civil szervezetek együttműködésével készül a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció. A koncepció kidolgozásával megbízott Tolna Megyei Önkormányzat vezetői úgy vélik, a 2014-től-2020-ig tartó európai uniós finanszírozási időszakban lehívható pénzek akkor hasznosulnak a legjobban, ha olyan gazdaságfejlesztési elképzelések valósulnak meg, amelyek hosszú távú gazdasági növekedést irányoznak elő. Mindez pedig úgy lehetséges, ha már az előkészítő munkában közvetlenül is részt vesznek a megvalósításban érintett, érdekelt gazdasági, civil és önkormányzati szereplők. A tervezésbe bevont szereplők a Tolna Megyei Önkormányzat által szervezett fórumon találkoztak.
 
A Tolna Megyei Önkormányzat 2012. január 1-jétől területfejlesztési-és vidékfejlesztési feladatokat lát el. A korábban főként intézményfenntartóként működő önkormányzat a kétszintűvé vált területfejlesztés legfontosabb területi szereplője lett és feladatellátásán keresztül valóban komoly hatással lehet a megye gazdasági fejlődésére.
Készül a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció   Készül a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció  
Az elkövetkezendő időszakban az önkormányzat legfontosabb feladata, hogy átfogó képet adjon a megyében szükséges fejlesztési irányokról, fejlesztésekről. Ebben a munkában fontos szerep vár a térség gazdasági szervezeteire, kamaráira és civil szervezeteire. Széleskörű együttműködés körvonalazódik ezen szervezetek és az önkormányzat között: lezajlott az első olyan tanácskozás, ahol az említett szereplők mindegyike részt vett és beszámolhatott az együttműködéssel kapcsolatos elképzeléseiről.
A fórumon dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke hangsúlyozta, Tolna megye 230 ezer polgára számára olyan élhető környezetet kell biztosítani, amely maradásra ösztönzi az itt élőket.
A tanácskozáson megjelent szervezetek üdvözölték az önkormányzat törekvését, hiszen mint mondták, kevés olyan fórum van, ahol civilek és gazdasági szervezetek az önkormányzatokkal közösen gondolkodva fogalmaznának meg fejlesztési irányokat, fejlesztési elképzeléseket. A résztvevők szerint, éppen időben kezdődött el ez a munka. A következő lépés, hogy az együttműködés szereplői összhangba hozzák a fejlesztési elképzeléseket a várható uniós pályázati lehetőségekkel.
wj


 
Vissza