Aláírták a megállapodást
 
Aláírták a megállapodást Együttműködési megállapodást írt alá a Tolna Megyei Önkormányzat a Paksi Atomerőmű Zrt-vel. Az önkormányzat mintegy 100 további céggel, civil szervezettel, valamint a megyében található települések vezetőivel is felvette a kapcsolatot, azért, hogy az említett szereplők javaslatait figyelembe véve alakítson ki egy hosszú távú gazdaságélénkítő programot.
 
A Tolna Megyei Önkormányzat 2012. január 1-jétől a területfejlesztés és vidékfejlesztés területi szintű legfontosabb szereplőjévé vált. Kiemelt feladat a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció elkészítése, együttműködésben a megyében található szakmai szervezetekkel. Tolna megye 109 önkormányzata, a nemzetiségi önkormányzatok, kamarák, gazdasági és civil szervezetek közreműködését várja tehát a Tolna Megyei Önkormányzat, azért, hogy minél alaposabb fejlesztési koncepció alakulhasson ki. Az önkormányzat vezetői úgy vélik, a 2014-től-2020-ig tartó Európai Uniós finanszírozási időszakban lehívható pénzek akkor hasznosulnak a legjobban, ha olyan gazdaságfejlesztési elképzelések valósulnak meg, amelyek hosszú távú gazdasági növekedést irányoznak elő. Mindez pedig úgy lehetséges, ha már az előkészítő munkában közvetlenül is részt vesznek a megvalósításban érintett gazdasági, civil és önkormányzati szereplők.
Aláírták a megállapodást   Aláírták a megállapodást  
A Tolna Megyei Önkormányzat törekvése, hogy a témában érdekelt szervezetekkel együttműködési megállapodást kössön- mondta el Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.  Tolna megye legjelentősebb gazdasági szereplőjével, a Paksi Atomerőmű Zrt-vel tegnap került sor az együttműködési megállapodás aláírására.
Hamvas István, az atomerőmű vezérigazgatója üdvözölte a Tolna Megyei Önkormányzat törekvését. Hamvas István kiemelte, a Paksi Atomerőmű Zrt. igyekezett eddig is aktívan segíteni a térséget,  évekkel ezelőtt két alapítványt is létrehozott a célra: a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványt és a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítványt.

Az együttműködés következő lépéseként, a Tolna Megyei Önkormányzat szakmai konzultációt kezdeményezett a témában érdekelt szervezetekkel. Rövidesen három szakmai konzultációs fórumon ismerhetik meg az érdeklődők a gazdaságfejlesztésére, a humánerőforrás-fejlesztésre, illetve a vidékfejlesztésre vonatkozó átfogó javaslatokat, stratégiai célokat, valamint alkothatnak véleményt a témában.


wesselyj
 
Vissza