Újabb megállapodást írtak alá
 
Együttműködési megállapodást ír alá Dr. Fischer Sándor és Dr. Puskás Imre Együttműködési megállapodást írt alá dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és dr. Fischer Sándor, a Tolna Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke.
A Paksi Atomerőmű Zrt. mellett így már a Tolna Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara is azon partnerek között van, akik bevonásával készül a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció. Az együttműködésben a kamarán túl részt vesz még több száz partner, köztük a Hungária Takarékszövetkezet és a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter is.
 
A Tolna Megyei Önkormányzat a területfejlesztés és vidékfejlesztés területi szintű legfontosabb szereplőjeként kiemelt feladatának tekinti, hogy a megye gazdasági, önkormányzati és civil szereplőivel közösen gondolkodva készítse el a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepciót, amely megalapozza a következő Európai Uniós finanszírozási időszak fejlesztési terveit. Ezt a célt együttműködési megállapodásban rögzítik a felek.
Újabb megállapodást írtak alá 
Összességében több, mint kétszáz ilyen megállapodás születik az említett körrel, köztük a Tolna Megyei Kereskedelmi- és Iparkamarával. Dr. Fischer Sándor a kamara elnöke üdvözölte törekvést, amely szerint az önkormányzat hosszú távú növekedést előrevetítő gazdaságfejlesztési elképzeléseket akar megvalósítani. A tervezésbe pedig bevonja a megye gazdasági, civil és önkormányzati szereplőit, így a kamarát is.
Dr. Puskás Imre és Brauer János 
Dr. Puskás Imre és Brauer János
Dr. Fischer Sándor szerint a 2012-es év után lassú gazdasági növekedésre számíthat Tolna megye. Kitörési pontként a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepcióban is kiemelt helyet elfoglaló mezőgazdaságot említette.
Együttműködés születik a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter és a Tolna Megyei Önkormányzat között 
Együttműködés születik a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter és a Tolna Megyei Önkormányzat között
A napokban a Hungária Takarékszövetkezettel is aláírta az együttműködési megállapodást az önkormányzat. Brauer János, a szövetkezet elnöke hangsúlyozta, fontos, hogy a gazdaság szereplői részt vegyenek a következő Európai Uniós fejlesztési időszakot megalapozó tervezésben, így a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció véleményezésében.
Együttműködés születik a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter és a Tolna Megyei Önkormányzat között 
Az együttműködésben a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter is részt vesz. Dr. Hüse István, a klaszter vezetője kiemelte, a készülő fejlesztési koncepció fontos irányokat határoz meg, ezért örömmel vesznek részt a tervezésben, amely hosszú távon alapozza meg a térség gazdasági fejlődését.
wesselyj
 
Vissza