„Az ember sohasem lehet teljesen elégedett - ez a fejlődés kulcsa.”

Tolna megyében járt Schmitt Pál

2011. június 03.
Tolna megyében járt a Schmitt Pál Az államfő országjárásának 5. állomása volt Tolna megye június 1-jén. Schmitt Pál elsőként a szekszárdi városházára ment és részt vett a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése, valamint a városi képviselőtestület közös, ünnepi ülésén, ahol a köztársasági elnök – többek között – a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal egy munkatársának tevékenységét ismerte el.
Bővebben
Grassroots day

Fejér megyében rúgták a bőrt a Tölgyfa Otthon lakói

2011. május 28.
Grassroots day A Tolna Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézménye Tölgyfa Otthonának lakói a Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös rprogramján, a „Grassroots day” elnevezésű rendezvényen vettek részt nemrég, Szekesfehérvárott. A rendezvény szervezőinek célja, hogy a hátrányos helyzetű emberek körében népszerűsítsék a labdarúgás, a mozgás fontosságát.
Bővebben
A hazai a legjobb

Helyi termék fesztivált rendeztek az Európa Napon, Tengelicen

2011. május 17.
A hazai a legjobb Az idén Magyarországon az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete a Europe Direct – Európai Információs Pont irodák bevonásával az Európa Nap kapcsán országos rendezvénysorozatot hirdetett május 6-9. között számos eseménnyel, programmal. A szekszárdi iroda a tengelici önkormányzattal és a Sárköz-Dunavölgye-Siómente Egyesülettel közösen rendezte az Európa Napot. A programok elsősorban az önkéntesség jegyében zajlottak. Az esemény a helyi termékek bemutatása köré szerveződött.
Bővebben
Átvették a megbízólevelet
2011. május 17.
Átvették a megbízólevelet Átvették megbízólevelüket a leendő bírósági ülnökök dr. Puskás Imrétől, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökétől. Huszonketten a Szekszárdi Munkaügyi Bíróságnál, tizenöten pedig a Tolna Megyei Bíróságnál tevékenykednek majd május 30-a után, ám addig még esküt kell tenniük. Megbízatásuk négy évre szól.
Bővebben
Igazgatót választottak

Ülésezett a megyei közgyűlés

2011. május 06.
Ezúttal Tamásiban ülésezett a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A képviselők a tanácskozás előtt bejárták az önkormányzat Szent László Szakképző Iskolájának Vályi Péter Tagintézményét. Az ülésnek aztán a helyi városháza adott otthon.
Bővebben