Önkéntes Tartalékos Katona Toborzás
2013. március 05.

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (a továbbiakban: MH HKNYP) tájékoztatója
Bővebben
Elindult a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció (TMTK) társadalmasítása
2013. február 28.
A Tolna Megyei Önkormányzat 2013. február 28-án társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepciót (TMTK). A Koncepció Tolna megye társadalmi, gazdasági, területi fejlesztési szükségleteiből kiindulva egy hosszú távú jövőképet, valamint helyi fejlesztéspolitikai célokat és elveket határoz meg és kijelöli a 2014-2020-as fejlesztési időszak megyei, fejlesztéspolitikai súlypontjait. 
Bővebben
Új képviselő a közgyűlésben
2013. február 22.
Új képviselő a közgyűlésben Letette esküjét Pécsi Gábor. A képviselő Porga Ferenc helyét vette át a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Fidesz frakciójában. Az ülésen a képviselők elfogadták a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció első munkaanyagát is.  
Bővebben
Együttműködés az egyetemmel
2013. február 21.
Együttműködés az egyetemmel Változik a szakkínálat – a piaci igényekhez igazodva – a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karán. A cél, hogy olyan minőségi felsőoktatás legyen a megyében, amelynek köszönhetően a fiatalok, piacképes tudással a zsebükben, helyben kamatoztatják majd a tanultakat – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelynek keretében a Tolna Megyei Önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kara együttműködési megállapodást írt alá.
Bővebben
Társadalmi együttműködés

Készül a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció

2013. február 08.
Gazdaságfejlesztési fórum a Vármegyeházán Készül a Tolna Megyei Területfejlesztési Koncepció, amelynek nyomán megfogalmazott célok megalapozzák a következő időszak fejlesztéseit. A koncepció kidolgozásával megbízott Tolna Megyei Önkormányzat vezetői szerint, a 2014-2020-ig tartó Európai Uniós finanszírozási időszakban lehívható pénzek akkor hasznosulnak a legjobban, ha olyan gazdaságfejlesztési elképzelések valósulnak meg, amelyek hosszú távú gazdasági növekedést irányoznak elő. Az előkészítő munkában részt vesznek a megvalósításban érintett, érdekelt gazdasági, civil és önkormányzati szereplők. A tervezésbe bevont szereplők a Tolna Megyei Önkormányzat által szervezett fórumokon találkozhattak nemrég és oszthatták meg gondolataikat a tervezettel kapcsolatban.
Bővebben