„Cintányéros életem”

meghívó Ékes László szerzői délutánjára

2010. április 06.
„Egy emberöltőnyi idő után néha még ma is érzem a frissen zizzenő széna semmi máshoz nem hasonlítható illatát, nagyapám óvó-védő karját, a rongypokróc melegét, hallom a tücsökhegedű danáját… és várom a csillagmilliárdos égboltról a holnap üzenetét…”
Bővebben
11. Országos Internet Fiesta

Illyés Gyula Megyei Könyvtár Március 22-31.

2010. március 24.
11. Országos Internet Fiesta   Illyés Gyula Megyei Könyvtár  Március 22-31.FÉRFI EGÉSZSÉGŐR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

MÁRCIUS 27. (SZOMBAT) 10 – 12 ÓRA
Bővebben
11. INTERNET FIESTA

AZ ILLYÉS GYULA MEGYEI KÖNYVTÁRBAN 2010. MÁRCIUS 22—30.

2010. március 24.
A MEGBOCSÁTÁS NAPJAI: NINCS KÉSEDELMI DÍJ
INGYENES INTERNET HASZNÁLAT

Március 22-én és 29-én féláras átiratkozás új olvasóknak ajándék olvasójegy
Bővebben
Itt a farsang, áll a bál...
2010. január 27.
Múzeumi kavalkád
Bővebben
Múzeumi esték
2009. október 05.
Az elmúlt évtized régészete Tolnában.
Bővebben
Tolna Megyei ÁMK programjai
2009. május 12.
cinege_1.jpg

Bővebben
Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár programjai
2009. február 27.

 

Bővebben
Művészeti élet, irodalom
2008. december 31.
A megye művészeti zenei és irodalmi életét mindig is az jellemezte, hogy a „tolnamegyeiséget„ együtt képviselték az innen elszármazott országos rangú alkotók, az idetelepült vagy időszakosan itt élő művészek, valamint azok, akik egész életpályájukkal ide kötődnek. Garay János, Az obsitos költője, Háry János alakjának megteremtője Szekszárdon született. Garay a reformkor éveinek irodalmi főalakjai közé tartozik. Korai költői sikereivel egyidejűleg derül ki, hogy kitűnő riporter, publicista. Tulajdonképpen ő az első igazi, élethivatásszerű újságíró a mi sajtótörténetünkben. Szekszárd híres szülötte Babits Mihály költő, író, irodalomtörténész, műfordító is, a XX. század eleji magyar irodalom jelentős alakja, a Nyugat első nemzedékének tagja. Élete során átélte a két világháborút, eszmerendszerét áthatotta a békevágy, s nem feledte az irástudók felelősségét sem.

Bővebben
Közművelődés
2008. december 31.
Sok - mindenekelőtt amatőr előadó-művészeti és alkotóművészeti - csoport és műhely idejekorán felismerte, hogy az egyesületi szervezet és például az alapítványi háttér csak laza kötődést tesz szükségessé a közművelődés intézményeivel. Mindezek ellenére az úgynevezett művelődési házak és központok legjobbjai, ha nem is töretlenül, de talpon maradva folytatják művelődési tevékenységüket.
Bővebben