Védeni a megyében élőket

Évértékelő beszélgetés dr. Puskás Imrével

2007. december 28.
DSCF8827_kk.jpg A 2006. évi helyhatósági választásokon a Tolna Megyei Közgyűlésben is a Fidesz-KDNP pártszövetség szerezte meg a többséget. Dr. Puskás Imre közgyűlési elnököt a hivatalba lépése óta eltelt több mint egy év munkájának értékelésére kértük fel.
Bővebben
Egységes megyei szakképzés

Rendkívüli ülést tartott a Tolna Megyei Közgyűlés

2007. december 28.
A Tolna Megyei Közgyűlés decemberi ülésén döntés született a Térségi Integrált Szakképző Központ létrehozásáról és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának kezdeményezéséről is.
Bővebben
Több biztosító, kevesebb egészség

Tolna megyében civilek is tiltakoznak az egészségügy átalakítása miatt

2007. december 15.
0013_k.jpg Mára mindannyiunk számára világossá vált: az MSZP és az SZDSZ vezetői, a kormánypárti frakciók tagjait is felhasználva, hatalmi és pénzügyi paktumot kötöttek az egészségbiztosítási rendszer privatizálása érdekében. Olvasható abban a nyílt levélben, melyet ellenzéki politikusok továbbítottak a megye kormánypárti képviselőinek. Dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztatón ismertette a levél tartalmát.
Bővebben
A cél: élményt adni az embereknek

Új összefogásra van szükség a turizmusban

2007. december 14.
9994_k.jpg Megyei idegenforgalmi szakemberek részére országos konferenciát szervezett a Tolna Megyei Turisztikai Kht. Hőgyészen, a Gróf Apponyi Kastélyszállóban. Dr. Puskás Imre, a megyei közgyűlés elnöke megnyitó beszédében kiemelte: a turizmus Tolna megye egyik kitörési pontja lehet, hiszen számos olyan értékünk van, amire építeni lehet. A szekszárdi borvidék, a Gemenc, az ozorai és a simontornyai vár, Gunaras az eddigieknél is több látogatót csábíthatna, ha aktívabb idegenforgalmi marketing tevékenyég zajlana a megyében.
Bővebben
A diáksportolókat ünnepelték
2007. december 14.
9928.jpg 19 sportág 167 egyéni sportolója, valamint 18 csapat képviselője vehetett át elismerést a Tolna Megyei Diáksport Tanács által 16. alkalommal megrendezett díjátadó ünnepségen. Azok részesültek elismerésben, akik az előző évi diákolimpiák országos döntőiben dobogós helyen végeztek.
Bővebben
Fehér megyében jártak Tolna megye vezetői
2007. december 14.
Kiemelt figyelem a fogyatékkal élők felé

A megye együttműködik a fogyatékos szervezetekkel

2007. december 06.
Tolna megyében a különböző fogyatékkal élő személyek érdekképviseletét négy szervezet: a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Tolna Megyei Szervezete, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megye Egyesülete, az Értelmi Fejlődésükbe Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezete és a Mozgássérültek Tolna Megyei Egyesülete látja el. A négy szervezettel kötött együttműködési megállapodást a Tolna Megyei Önkormányzat a közgyűlés novemberi döntésének megfelelően.
Bővebben
2008 is nehéz év lesz a megyében

A kötvénykibocsátás segíthet

2007. november 30.
A kormány elvonásai miatt újabb nehéz év elé néznek az önkormányzatok – köztük a Tolna Megyei Önkormányzat is. A költségvetés helyzetén javíthat az a 2 milliárd forint, amely kötvénykibocsátásból érkezik a megyéhez – erről is született döntés a megyei közgyűlés november 30-i ülésén. Egy régóta húzódó ügy végére is pont került: kinevezték a Német Színház igazgatóját.
Bővebben
Évértékelés, téli felkészülés, M6-os

Ülésezett a megyei védelmi bizottság

2007. november 28.
Védelmi bizottság Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium kiválóra értékelte a Tolna Megyei Védelmi Bizottság elmúlt évi tevékenységét – hangzott el a bizottság bátaszéki kihelyezett ülésén.
Bővebben
Az Európai Unió Magyarországon a megyéket tekinti régiónak

Interjú dr. Pálos Miklóssal, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnökével

2007. november 23.
7902_k.JPG Dr. Pálos Miklóst a Tolna Megyei Közgyűlés megalakulásakor az Európai Régiók Gyűlésébe (ERGY) és ezen belül az Intézményi Ügyek Állandó Bizottságba delegálta. Az alelnököt a bizottságban eddig végzett munkájáról kérdeztük.
Bővebben
 
Nyomtatás PDF-be