Sajtóközlemény
TIOP-3.1.1/08/01-2008-0026
 
2010. október 8-án a Szent László TISZK a pályaválasztás jegyében sajtótájékoztatót, majd projektrendezvényt rendezett a bonyhádi Városházán.  Az SZLTISZK előadások kíséretében számolt be a két bonyhádi tagintézményében megvalósuló beruházásairól és fejlesztéseiről, valamint a megújuló szakképzéseiről. Sántha István, a DDRMK Bonyhádi Kirendeltségének vezetője ismertette a helyi képzéseket, pályázati lehetőségeket, programokat, és az elért eredményeket. A helyi munkavállalási lehetőségekről a jelentősebb helyi foglalkoztatókat kérdezhették a résztvevők.
 
Nagy Brigitta, a Jókai Mór Szakképző Iskola igazgatónője elmondta, hogy iskolájukban felújítási munkálatok, valamint eszközbeszerzések történtek a „TIOP-3.1.1/08/01 kódszámú TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések” című projekt során. A főépület földszinti tantermei megújultak, és teljes épület fűtéskorszerűsítést végeztek. Négy tanterem teljes bútorzata, valamint egy informatika tanterem teljes gépparkja újult meg, és ezentúl minden tanterem multimédiás eszközökkel rendelkezik. A szakképzés oktatása is jelentős előnyhöz jutott, a gépészeti szakmák tanulásához korszerű diagnosztikai eszközöket kaptak a tanulók. Az építészeti szakmák oktatásához is jelentős számú segédeszköz érkezett.

A Perczel Mór Szakközépiskolában a projektnek köszönhetően megújult a gépészeti rendszer, valamint akadálymentes mellékhelyiségek kerültek kialakításra, jelentette be Kocsis Csaba igazgató. Felújították a tornatermet és a hozzá tartozó öltözőblokkot és az épület második emeleti tantermei is korszerűbbek lettek.

A rendezvények a bonyhádi Széchenyi István Általános Iskolában folytatódtak a Pályaválasztási kiállítás és szakmabemutató Továbbtanulási Nap keretében.

További információ:
Liszicza István
projektvezető
tiop@tolnamegye.hu


A rendezvény a „TIOP-3.1.1/08/01 kódszámú TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések” című projekt keretében került megrendezésre.
 
Vissza