Sajtóközlemény
TIOP-3.1.1/08/01-2008-0026
 
A pályaválasztás jegyében, 2010. november 16-án a Szent László TISZK szekszárdi projektrendezvényén számolt be Székhely Intézményében megvalósuló fejlesztéseiről, valamint az SZLTISZ Szolgáltató és Felnőttképzési Központ nyújtotta felnőttképzési lehetőségekről.
 
Az SZLTISZK Székhely Intézménye a szakképzés régi és gazdag hagyományokkal rendelkező iskolája, generációk szerzik itt tudásukat és szakmájukat. Az itt végzett diákoknak nincsenek elhelyezkedési problémáik a munkaerőpiacon. „Hisszük, hogy egy jó szakma felér egy diplomával. Igyekszünk szakmai kínálatunkat a munkaerő-piaci igényekhez igazítani” - mondta el Juhász Gábor igazgató.

Tolna megyében a legtöbb lehetőséget az SZLTISZK Székhely Intézményben működő Szolgáltató és Felnőttképzési Központ nyújtja – számolt bel Mézes Mónika SzFK vezető. A jelentkezők több mint 300 akkreditált program közül választhatnak. Az SzFK személyre szabott karrier programot dolgoz ki hallgatói számára, akik az új OKJ szerint teljes, vagy rész-szakképesítést szerezhetnek.

A gépészet szakmacsoport és a felnőttképzés fontosságára hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán felnőttképzési vezető, gyakorlati oktatásvezető. A korszerű eszközpark bővítése az új eszközök és oktató termek megjelenésével további lendületet ad a szakterületnek. A jelenlévő csúcstechnika annak a lehetőségét is kínálja, hogy a termelő üzemek szakembereit az SZLTISZK intézményeiben lehessen tovább képezni.

A fejlesztések az SZLTISZK és a Székhely Intézmény alapkoncepcióját hivatottak támogatni; szakképzést előkészítő alapképzés csak iskolai tanműhelyben valósítható meg. A kis- és középvállalkozások számára nem megfinanszírozható csúcstechnika az SZLTISZK bázisán megjelenve biztosíthatja a szakmai fejlődés lehetőségét a vállalati szakembereknek és a képzésben résztvevő fiataloknak egyaránt.

A projektrendezvényt követő állófogadáson az ebédet az SZLTISZK Vendéglátó Szakképző Tagintézményének szakoktatói, pincér és szakács diákjai készítették és szervírozták.

A projektrendezvény a „TIOP-3.1.1/08/01 kódszámú TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések” című projekt keretében került megrendezésre.

 
Vissza