Sajtóközlemény
TIOP-3.1.1/08/01-2008-0026
 
A Szent László TISZK 2010. november 22-én Tamásiban, a pályaválasztás jegyében rendezett projektrendezvényén számolt be a Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben megvalósuló szakképzésekről, valamint a „Tolna megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt keretében létrejövő fejlesztésekről és beruházásokról.

 
A rendezvény a Vályi Péter Szakképző Iskola Fortiána Tanszállójában került megrendezésre, ahol a tagintézmény szakoktatói, pincér és szakács diákjai meleg ebéddel várták a rendezvény résztvevőit.

Az iskola a TIOP beruházás kapcsán megújul és  korszerűsödik, mintegy 134 millió forint értékben kerültek beszerzésre a szakmai képzést segítő, korszerű eszközök. A fejlesztés több szakmai területet is érint. Új számítógéptermek teljes felszerelésével bővül az informatikai rész. A gépészetet területe is jelentős fejlesztésnek örvend az iskolában: szártépő, eke, Güttler-henger, AWI és CO2 hegesztők, fúrógép beszerzésével, valamint komplett hegesztőműhely kialakításával. Az építőipar szakmacsoport az alábbi eszközökkel gyarapodik: betonkeverő, állványzat, rotoros betonsimító, lapvibrátor, önjáró elektromos falfűrészelő, keverőtartály, vakolatmaró, beton és falcsiszoló gép, valamint magasnyomású szóróberendezés. A környezetvédelem szakmai területén oktatást segítő korszerű berendezéseket és eszközöket kapott az iskola; gázkromatográf, elszívó berendezés, robbanásbiztos szekrény, termosztátszekrény, ezen kívül a teljes bútorzat is megújult. A grafika szakmacsoport is jelentős a beruházásnak örvend; az iskola karos szitaasztal, szitakimosó, szárító állvány, levilágító boksz, présgép, és montírasztal beszerzésével bővült – mondta el Kissné Herczeg Anikó igazgató.

A rendezvény a „TIOP-3.1.1/08/01 kódszámú TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések” című projekt keretében került megrendezésre.

 
Vissza