Sajtóközlemény
TIOP-3.1.1/08/01-2008-0026
 
2010. november 26-án a Tolna Megyei Önkormányzat sajtótájékoztatót, majd projektzáró rendezvényt tartott Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Általános Művelődési Központban. Az eseményeken ünnepélyes keretek között zárta a Szent László TISZK-ben, európai uniós forrásból megvalósuló TIOP és TÁMOP projektjeit.
 
A Tolna Megyei Önkormányzat 2010. novemberében befejezte a Szent László TISZK fejlesztéseit és beruházásait, melyek 2008. decemberében kezdődtek. Az Európai Unió és a Magyar Állam közel 900 millió forintnyi támogatásából valósultak meg a fejlesztések, melynek eredménye a munkaerőpiac igényeihez rugalmasan alkalmazkodó szakképző intézmény-együttes. A Szent László TISZK a TIOP-3.1.1/08/01-2008-0026 kódszámú projektjének megvalósítása során 5 iskolájában végzett infrastruktúrafejlesztést. A nagy értékű eszközbeszerzéseken túl épület és épületrész felújítások, valamint bővítések és építkezések történtek. A beruházás Szekszárdon a Szent László Szakképző Iskola és Kollégiumot és a Bezerédj István Szakképző Iskolai Tagintézményt, Tamásiban a Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményt, Bonyhádon pedig a Jókai Mór Szakképző Iskolai Tagintézményt valamint a Perczel Mór Szakközépiskolai Tagintézményt érintette.

Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő kiemelte Tolna megye hátrányos helyzetét gazdasági és munkaerő-piaci szempontból egyaránt. Felhívta a figyelmet az SZLTISZK rendszerének fontosságára, melynek köszönhetően a szétaprózottság megszüntetésével, integrált szakképzési rendszerben lehet alkalmazkodni a munkaerőpiac folyamatosan változó igényeihez. A TIOP program keretén belül megvalósult fejlesztések az utóbbi évek egyik legjelentősebb lépése a megyei munkaerő-piaci problémák orvoslásának érdekében.

A sajtótájékoztatón és az azt követő, ünnepélyes keretek között rendezett projektzáró rendezvényen Liszicza István TIOP projektvezető ismertette az infrastrukturális fejlesztések, beruházások és eszközbeszerzések eredményeit. A projektzáró rendezvény attrakciójaként bemutatásra került a projekt eredményeit bemutató PR film is.  

A rendezvények a „TIOP-3.1.1/08/01 kódszámú TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések” című projekt keretében kerültek megrendezésre.

 
Vissza