Ez történt Tolna megyében 2008-ban

A Régió Start interjúja dr. Puskás Imre közgyűlési elnökkel

2008. december 18.
Bővebben
Hírek a Göllesz Viktor Általános és Speciális Szakiskolából

10 millió forintot nyert az iskola fejlesztő programra

2008. december 16.
A Tolna Megyei Önkormányzat Göllesz Viktor Általános Iskolája, Szakiskolája és Kollégiuma szakiskolai tanárai Agócs Lászlóné koordinálásával sikeres pályázatot nyújtottak be a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány Dobbantó programjára, ami lehetővé teszi, hogy szeptembertől felkészítsenek olyan tanulókat a szakképzésre, akik 16. életévüket betöltötték, és valamilyen okból nem fejezték be tanulmányaikat.
Bővebben
A jövő sportreménységeit díjazták
2008. december 16.
DSCF3296.JPG 12 kategóriában idén is jutalmazták a diákolimpiák 2007/2008-as országos döntőinek Tolna megyei dobogósait a szekszárdi Garay János Gimnáziumban.
Bővebben
Három évtizede a köz szolgálatában
2008. december 15.
DSCF3269.JPG35 évvel ezelőtt alakult meg Tolna megyében az Illetményhivatal. Az évfordulóra emlékezve ünnepséget szervezett december 15-én a jogutód Magyar Államkincstár Szekszárdon, a Vármegyeházán.
Bővebben
Kórházak a tönk szélén

Tolna megyében is egyre aggasztóbb a helyzet

2008. december 12.
DSCF3293.JPG A Kórházszövetség felmérése szerint év végére – szerényen számolva – mintegy 68 milliárd forint lesz a fekvőbeteg intézmények lejárt számláinak összege. Az adatot szolgáltató megyei kórházak közül 15-nek együtt 9 milliárd forint. Bár a szekszárdi kórházban a lejárt szállítói állomány a megyei kórházak átlagát nem éri el, ez is jelentős, nehezen kezelhető. Az egészségügyet gyakorlatilag évek óta a beszállítók finanszírozzák, de az ő lehetőségeik, és türelmük is fogytán. Bármikor bekövetkezhet, hogy nem szállítanak tovább. A kormány ill. az egészségügyi miniszter az elmúlt hónapokban arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy az állampolgárok által befizetett járulékokból az E-Alapban 2007-ben 27 milliárd forint maradvány képződött, amelynek sorsa ugyan bizonytalan, de a 2008-ban keletkezett 60 milliárd forint maradványt szét fogják osztani a kórházak között. Ez a két összeg a Kórházszövetség által kimutatott, lejárt számlaállomány rendezésére pontosan elegendő lenne, ami a Balassa János Kórház esetében 500 millió forint körül van, tehát fedezné az év végéig keletkező hiányt. A Megyei Napló a megyénkben működő kórházak helyzetéről készített összefoglalót.
Bővebben
Cégek, kamarák, önkormányzatok delegáltak tagokat a testületbe
2008. december 11.
SZTT_011.jpg December 10-én megalakult a Szent László Szakképző Iskola Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) szakmai tanácsadó testülete. A testületben a munkaügyi központ, a kamarák, érdekképviseletek, a városok,, a TISZK, valamint a megye nagy cégeinek képvislői kaptak helyet.
Bővebben
Karácsonyi hangulat a múzeumokban is
2008. december 10.
PC090013.JPG A Wosinsky Mór Megyei Múzeum karácsonyfa-díszítési pályázatot hirdetett. Dr. Balázs Kovács Sándor néprajzkutató az eredményhirdetésnél külön kiemelte azokat, akik természetes alapanyagból készítették a díszeket.
Bővebben
75.000 euró összegű támogatás Bautzen Kreisból

Látogatást tett Szekszárdon Tolna megye partnermegyéjének delegációja

2008. december 05.
DSCF3214.JPG A Szekszárdi Német Kisebbségi Önkormányzat meghívására látogatást tett Szekszárdon Tolna megye partnerjárása Bautzen Kreis nyolc tagú delegációja, Michael Harig elnök vezetésével.
Bővebben
A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége állásfoglalása
2008. december 04.
Példaértékű Tolna megye biztonsági kultúrája

Ülésezett a Tolna Megyei Védelmi Bizottság

2008. december 03.
DSCF3182.JPG Megnyugtató a védelmi feladatok ellátása Tolna megyében – értékelte a megyei védelmi bizottság munkáját Tóth Ferenc ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetője a testület december 3-i, kakasdi ülésén.
Bővebben
 
Nyomtatás PDF-be